Στο Μιλάνο, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας διοργάνωσε εκδήλωση ελληνικής γαστρονομίας με τίτλο «Η γεύση και η αριστεία της Ελλάδας συναντούν την ιταλική κουζίνα». Στο βραβευμένο εστιατόριο Tano Passami l’Olio, υπό την επιμέλεια του Ιταλού σεφ Tano Simonato, παρουσιάστηκαν πιάτα υψηλής γαστρονομίας με ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φέτα, αυγοτάραχο και μαστίχα Χίου, συνοδευόμενα από ελληνικά κρασιά, ούζο και τσίπουρο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανό cooking show και προσελκύσε πάνω από 100 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες της γαστρονομίας, θεσμικοί φορείς και μέλη της ελληνικής ομογένειας. Η πρωτοβουλία ενίσχυσε την εικόνα της Ελλάδας ως χώρας υψηλής ποιότητας προϊόντων, προωθώντας παράλληλα τη γαστρονομική κουλτούρα και τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας.