Αυξημένο κόστος πρώτων υλών και ενέργειας οδηγεί σε υψηλές τιμές για τα παραδοσιακά γλυκίσματα των εορτών, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες, παρά τις προσπάθειες των ζαχαροπλαστών να συγκρατήσουν τις ανατιμήσεις. Ο Γιάννης Γλύκος, πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, ανέφερε ότι οι τιμές των μελομακάρονων και κουραμπιέδων θα κυμανθούν φέτος από 13,80 έως 18 ευρώ το κιλό, χωρίς περαιτέρω αύξηση καθ’ όλη τη σεζόν.
Αν και οι διεθνείς τιμές του κακάο έχουν υποχωρήσει από τα 12.000 στα 6.000 δολάρια, η μείωση αυτή δεν έχει μετακυλιστεί στην ελληνική αγορά, ενώ οι πάστες αυξήθηκαν από 2 σε 3–4 ευρώ ανά τεμάχιο. Ο κ. Γλύκος εξήγησε ότι οι ζαχαροπλάστες προσπαθούν να διατηρούν ενιαίες τιμές για να μην επιβαρύνουν τους καταναλωτές, παρά το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και των ενεργειακών δαπανών.